مشعل هدایت
قرآنی ، مذهبی ، اعتقادی ، تربیتی
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نسیم وحی و آدرس mashalehedayt.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





پيوندهای روزانه

در قرآن کریم، حب الهی معیار ارزش‌هاست و هر کاری که بر اساس محبت و عشق به خدا صورت گیرد دارای ارزش خواهد بود و مورد مدح و ستایش الهی است. در روایات نیز زیربنای همه ارزش‌ها و نشانه اهل ایمان، عشق به خدا و برای خدا معرفی شده است. روایت شده: روزی رسول خدا (ص) به اصحاب فرمودند: «کدام یک از دست‌آویزهای ایمان محکم‌تر است؟ بعضی گفتند: نماز، گروهی گفتند: زکات، عده‌ای اظهار داشتند: روزه، برخی گفتند: حج و عمره و دسته‌ای بیان داشتند: جهاد». آنگاه پیامبر اکرم فرمود: برای هر یک از این‌ها که گفتید فضیلتی است، ولی پاسخ پرسش من نیست، «اوثق عری الایمان ان تحب فی الله و تبغض فی الله و توالی اولیاء الله و التبری من اعداء الله؛ محکم‌ترین دست‌آویزهای ایمان، دوستی برای خدا و دشمنی برای خدا و پیروی اولیای خدا و بیزاری از دشمنان اوست.»(امام صادق(ع) می‌فرمایند: «نشانه ایمان خالص به خداوند این است که خدا در قلب او محبوب‌تر و دوست داشتنی‌تر از خودش و پدر و مادر و فرزند و همسر و مالش و از همه مردم باشد.»(2) امام صادق(ع) در پاسخ به پرسش برخی اصحاب مبنی بر اینکه «آیا خداوند ما را به دوستی خویش برگزیده است؟» با اشاره به آیه فوق، فرمودند: «هر کس می‌خواهد بداند که آیا خداوند او را دوست دارد یا نه، باید به فرمان‌های خدا عمل و از ما پیروی کنداز این روست که پیامبر اکرم (ص) در مناجات با خدای خویش عرضه می‌دارد: «اللهم اجعل حبک احب الی من نفسی و اهلی و من الماء البارد؛ بار خدایا، محبت خود را در قلب من از محبت به خودم و خانواده‌ام و از دوست داشتن آب گوارا و خنک محبوب‌تر گردان.»(3)

محبت خدا در صورتی کارساز است که در مقام عمل نمودار گردد، یعنی محبّ و عاشق واقعی کسی است که اراده و خواست محبوب را بر خواست خویش مقدم بدارد و در مقام اطاعت و پیروی از خدا و رسول خدا و جانشینان آن حضرت برآید: «قل ان کنتم تحبون الله فاتبعونی یحببکم الله؛ بگو اگر خدا را دوست می‌دارید مرا (پیامبر) پیروی کنید تا خدا شما را دوست بدارد.»(آل عمران/31)

امام صادق (ع) در پاسخ به پرسش برخی اصحاب مبنی بر اینکه «آیا خداوند ما را به دوستی خویش برگزیده است؟» با اشاره به آیه فوق، فرمودند: «هر کس می‌خواهد بداند که آیا خداوند او را دوست دارد یا نه، باید به فرمان‌های خدا عمل و از ما پیروی کند.»(4)

بنابراین هر اندازه عشق و محبت انسان به خدا بیشتر باشد، طاعت و بندگی او نیز بیشتر می‌شود، درباره پیامبر (ص) می‌گویند: «پیامبر خاتم پرستنده‌ترین انسان‌ها نسبت به خداوند متعال بود، زیرا دوستدارترین آن‌ها نسبت به خدایش بود».

امام صادق (ع) می‌فرمایند: «خدا را نافرمانی می‌کنی در حالی که اظهار عشق و محبت به او می‌کنی، این محال است. اگر محبت تو صادقانه بود از او اطاعت می‌کردی، چرا که دوستدار نسبت به کسی که دوستش می‌دارد، فرمانبردار است.»(5)

در روایتی از امام صادق (ع) دوری از دنیاطلبی راه درک حلاوت عشق و محبت الهی بیان شده است: «اذا تخلی المومن من الدنیا سما و وجد حلاوه حب الله؛ هر گاه مؤمن از دنیا کنار کشد، بلند مرتبه گردد و شیرینی محبت خداوند را دریابد»

مؤمن راستین در همه حال مطیع پروردگار است و در تمام مراحل زندگی به دنبال راهنمایی‌های اوست و از هر گونه خودمحوری و متابعت نفس و مشتهیات نفسانی اجتناب می‌ورزد.

قرآن کریم می‌فرماید: «و المومنون و المومنات بعضهم اولیاء بعض یامرون بالمعروف و ینهون عن المنکر و یقیمون الصلوه و یوتون الزکوه و یطیعون الله و رسوله اولئک سیرحمهم الله؛ مردان و زنان با ایمان، یار و یاور یکدیگرند، امر به معروف و نهی از منکر می‌کنند، نماز را برپا می‌دارند . زکات می‌پردازند و خدا و رسولش را اطاعت می‌کنند، و بزودی خدا آنان را مورد رحمت خویش قرار می‌دهد.» (توبه/71)

در روایتی از امام صادق (ع) دوری از دنیاطلبی راه درک حلاوت عشق و محبت الهی بیان شده است: «اذا تخلی المومن من الدنیا سما و وجد حلاوه حب الله؛ هر گاه مؤمن از دنیا کنار کشد، بلند مرتبه گردد و شیرینی محبت خداوند را دریابد.»(6)

همچنین فرمودند: «گاهی دوستی برای خدا و رسول است و گاهی برای دنیا، محبتی که برای خدا و رسول است پاداشش بر خداست و آنچه برای دنیاست اجر و مزدی ندارد.»(7)

****************************************

پی نوشت‌ها:

1.اصول کافی، ج3، ص190

2.بحارالانوار، ج70، ص25

3.میزان الحکمه، ح3093

4.کافی، ج8، ص14

5.بحارالانوار، ج70، ص15

6.مستدرک الوسائل، ج12، ص173

7.اصول کافی، ج3، ص190

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ پنج شنبه 13 دی 1391برچسب:چقدر با خدا رفیقی؟, ] [ 17:49 ] [ اکبر احمدی ] [ ]
.: Weblog Themes By Weblog Skin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید این وبلاگ یک وبلاگ قرآنی ، مذهبی ، اعتفادی ، تربیتی می باشد که جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ایجاد گردیده است
موضوعات وب
امکانات وب